پروژه ها

جستجو در سایت

لرزه نگار پارسیان

پروژه های شرکت لرزه نگار پارسیان


لرزه نگار پارسیان طیف گسترده ای از پروژه های مرتبط با حوزه ی کاری را به کارفرمایان خود ارائه می دهد. لرزه نگار پارسیان هیچگاه "یک فروشنده" ی تجهیزات ژئوفیزیک به معنایِ تجاریِ آن نبوده و همواره به عنوان همراهِ فرآیندهایِ فنّی در کنار کارفرمایان خود بوده است. توانِ تولیدی و تسلط به دانش فنّی سخت افزار و نرم افزار این قابلیت را برای این شرکت دو چندان کرده است.

پروژه های عمده

شركت لرزه نگار پارسيان در پروژه هاي متعددي با شركت گاز تهران بزرگ، شركت توسعه منابع آب و نيروي ايران، شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، سازمان ميراث فرهنگي، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، شرکتهای خصوصی فعال در امر ژئوفیزیک، دانشگاههای کشور (علم و صنعت، تهران، رازی، بجنورد، ...) و بسیاری از دیگر نهادهای غیر دولتی مشغول همکاری می باشد. برخی پروژه های عمده این شرکت عبارتند از:


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری و شتابنگاری سد البرز

سد البرز (پاشاکلا) از سدهای خاکی کشور با هسته ی رسی با حجم مخزن حدود 150 میلیون متر مکعب در استان مازندران، جنوب قائمشهر و در غرب شهرستان شیرگاه واقع شده است. این سد دارای طول تاجی معادل 838 متر و ارتفاع آن از پی حدود 78 متر است.
لرزه نگار پارسیان مسوولیت راه اندازی و نگهداری از شبکه های شتابنگاری و لرزه نگاری این سد را بر عهده دارد. تجهیزات لرزه نگاری در چهار ایستگاه جانمایی شده اند که در شکل آمده است. این تعداد ایستگاه توسط مشاور اولیه ی طرح پیشنهاد شده که به نظر می رسد برای ارائه ی دقت بالا در تعیین محل و عمق زمین لرزه های منطقه این قابلیت وجود داشته باشد که به تعداد بیشتری ارتقاء بیابد.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه بختياري

سد «بختیاری» با ارتفاع ۳۱۵ متر، روی رود بختیاري که در حوضه دز قرار دارد در دست احداث بوده و بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان است. موقعیت جغرافیایی این ساختگاه در مرز بین استان‌های لرستان و خوزستان در منطقه ای بسیار صعب العبور قرار دارد.
طراحي اوليه شبكه لرزه نگاري طرح مشتمل بر 5 ايستگاه بود که با همین 5 ایستگاه به اجرا در آمد. این پروژه در یکی از سخت ترین مناطق دسترسی در کشور به لحاظ کاری طراحی و با کمترین هزینه ی ممکن به بهره برداری رسید و با گذشت یک سال از کارکرد حجم انبوهی از زلزله ها را در منطقه به ثبت رساند. تعیین فعالیت لرزه ایِ گسل F2 که در ساختگاه سد قرار دارد از نتایج داده های ثبت شده توسط این شبکه بوده است.


لرزه نگار پارسیان

پروژه سد و نیروگاه چشیر

بعد از مطالعه اولیه ی دفتری و برآورد هندسی و نوفه سنجی از 19 موقعیت تا شعاعِ 30 کیلومتری منطقه کارگاه سد و دریاچه ی چمشیر، 8 نقطه به منظور ایستگاههای شبکه تعیین شد. این ایستگاهها در مجموع توان پوشش دریاچه و گسلهای خرد و اصلیِ منطقه، امکان برآورد رومرکز و عمق خردزمین لرزه ها با کیفیت مناسب در اختیار می گذارد. همچنین بنا بر تجهیزات استفاده شده در شبکه قابلیت ثبت خردلرزه هایی با بزرگاهایِ بسیار کوچک (حتی بزرگاهایِ منفی) وجود دارد.
این شبکه به شناخت خردگسل ها، چشمه های لرزه ای و تمامی فعالیت منطقه کمک میکند. همچنین این شبکه در هنگام آبگیری مخزن دریاچه قابلیت مانیتورینگ خردلرزه های ناشی از آبگیری را به خوبی داراست.


لرزه نگار پارسیان

پروژه ی چغازنبیل

چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامی‌ها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده‌است. چغازنبیل بخش به‌جامانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد. این سازه در ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه بین‌المللی برای آن ارزش استثنائی و جهانی قایل است. خاورشناسان چغازنبیل را نخستین ساختمان مذهبی ایران می‌دانند.
قرار گرفتن این سازه در مناطق نفت خیز و مطالعات همواره ی اکتشاف نفت در این مناطف سازمان میراث فرهنگی را بر این داشت تا اثرات احتمالی اکتشافات نفت که با انفجارات همراه است بر روی این سازه مطالعه شود. بر این مبنا لرزه نگار پارسیان مسوولیت اجرای این پروژه را با همکاری میراث فرهنگی و شرکت نفت به صورت همزمان بر عهده داشتند. این مطالعه بر مبنای اثر سنجی و سرعت نگاری انفجارات نمونه ی حاصل از فرآیند اکتشاف بر روی سازه و در مقبره های زیر زمینی این مجموعه به انجام رسید.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری سايت اتمي دارخوين

تولید بیست هزار مگا وات برق هسته ای از ماموریت های سازمان انرژی اتمی ایران در افق چشم انداز 1404 قرار گرفته که این سازمان در تحقق آن می کوشد. «سایت اتمی دارخوین» در استان خوزستان یک واحد نیروگاهی با ظرفیت 360 مگاوات برق هسته ای در میانه ی مسیر اهواز-آبادان است.
شبكه لرزه نگاري طرح دارخوين در سال 1385 توسط لرزه نگار پارسیان طراحی، نصب و راه اندازي شد و تا سال 1388 بهره برداري از آن بر عهده این شركت بوده است. شبكه لرزه نگاري اين طرح مشتمل بر 5 ايستگاه به مانیتورینگ خطواره-های اطراف ساختگاه به منظور کشف فعالیت لرزه ای می پردازد. لرزه نگار پارسیان در این پروژه تنها به تامین رکوردرهای لرزه ای پرداخت و سنسورهای شبکه بر اساس سنسورهای موجودِ سازمان انرژی و اتمی کشور تامین گشت که راه اندازی، یکسان سازی و کالیبره کردن این سنسورهایِ قدیمی همتی بلند نیاز داشت که با همه ی سختی و مشکلات سنسورها به هر طریق راه اندازی شد. در حال حاضر تنها داده ی محلی از این منطقه، با توجه به خریدهای گرانقیمتِ خارجیِ بعدی، همان داده های شبکه ی راه اندازی شبکه توسط لرزه نگار پارسیان است که با تجهیزات رکوردر ایرانی و سنسورهایِ قدیمیِ موجودِ سازمان به کار گرفته شد.


لرزه نگار پارسیان

شبکه شتابنگاری شركت گاز تهران بزرگ

هرچند تا کنون توانایی پیش بینی زلزله به دست نیامده، اما راهکارهای بسیاری جهت کاهش اثرات تخریبی و جانبی ِ زلزله موجود است. شبکه های هشدار سریع و قطع خودکارِ شریانهای حیاتی که امکان به راه انداختن سیل، انفجار و آتش سوزی در زمان زلزله را دارند یکی از این اقدامات است.
5 ايستگاه اصلي تقليل فشار «شركت گاز تهران بزرگ» در سال 1383 بر اساس توصيه اي كه كارشناسان ژاپني در غالب مطالعات جايكا در تهران به انجام رسانده بودند توسط شرکت لرزه نگار پارسیان به تجهیزات شتابنگاری مجهز شد. اين پروژه به عنوان گام اولِ مقاوم سازيِ تاسيسات و ابنيه شركت گاز و قطع سيستم گازرسانی در زمان بروز رخدادهای مهم لرزه ای اجرا گردید.
شبكه حاضر مشتمل بر 5 ايستگاه شتابنگاري بوده که بهره برداري و پردازش اطلاعات آن نيز بر عهده اين شركت تا قبل از تحویل به کارفرما بر عهده ی این شرکت بوده است. زلزله ی سال 1389 منطقه ی جنوب شرق تهران که اولین رکورد شتاب ناشی از یک زلزله در خودِ شهر تهران را بر روی دستگاههای شبکه شتابنگاری کشوری بدست داد در شبکه 5 ایستگاهه ی شرکت گاز تهران بزرگ نیز به خوبی ثبت شده است.
هر ایستگاه مجهز به سنسور های پیشرفته شتابنگاری و رکوردرهای مربوطه است که توان ثبت بالایی از نظر دستگاهی دارا هستند. مشخصات کلی سنسورهای مورد استفاده در شبکه به صورت خلاصه در ادامه آمده است:


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری و شتابنگاری طرح سد و نیروگاه کرخه

سد «کرخه» (21 کیلومتری اندیمشک) سدی خاكي با هسته رسي با طول تاج 3030 متر، ارتفاع 127 متر از كف رودخانه، حجم مخزن 7 ميليارد متر مكعب و ظرفيت نيروگاهي 400 مگاوات از دیگر پروژه های بزرگ ملی می باشد.
شبكه لرزه نگاري تله متری/رادیوییِ 6 ایستگاهه طرح كرخه در سال 1376 راه اندازی و از سال 1381 توسط این شرکت مدیریت و بهره برداری شده که تا كنون ادامه داشته است. همچنین شبكه شتابنگاري طرح كرخه نيز با 6 ایستگاه بر روی بدنه در طول اين ايام توسط شركت لرزه نگار پارسيان نگهداري و بهره برداري شده است.
بعد از آنکه تجهیزات سوئیسیِ شبکه شتابنگاریِ سد کرخه کارکرد نامناسبی از خود نشان دادند و متاسفانه از زلزله ای مانند زلزله ی مورموری در سال 2014 در نزدیکیِ پروژه به دلیل عدم کارکرد دقیق سخت افزارِ شبکه ی سوئیسی نگاشتی برای سد ثبت نشد. کارفرمای محترم 2 ایستگاه از 6 ایستگاهِ شبکه را با رکوردر PDER از محصولات لرزه نگار پارسیان جایگزین کرده و ارتقاء داد که امکان ثبت برخی پس لرزه های زلزله ی مورموری بر روی بدنه ی سد با این دو ایستگاه فراهم شد و این رکوردها بعد از برداشت و تحلیل در اختیار کارفرما قرار گرفت. این در حالی بود که چهار مجموعه ی سوئیسیِ باقیمانده کماکان رکوردی از زلزله های مذکور ثبت نمی کردند!


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه کارون 3

پروژه عظیمِ 2000 مگاواتی ِ«کارون 3»، در 28 کیلومتری شهرستان ایذه با ارتفاع 205 متر از پی، طول 486 متر و حجم مخزنی معادل 3 میلیارد متر مکعب از بزرگترین پروژه های عمرانی در حوزه سد و نیروگاه در کشور می باشد.
شبکه لرزه نگاری کارون 3 با پنج ایستگاه، در سال 1381 توسط لرزه نگار پارسیان راه اندازی شد. شبکه مذکور اولین پروژه بزرگ لرزه نگار پارسیان بوده که اجرای موفقیت آمیز آن با تجهیزات بومی و ایرانی منجر به اعتماد کارفرمایان و گسترش پروژه های متعدد این شرکت گردید، به گونه ای که تا کنون بزرگترین و مهمترین پروژه های کشور توسط این شرکت اجرا و راهبری شده است.
مشاهده حجم انبوه زلزله های القایی/چکانشی در اطراف دریاچه و ساختگاه کارون 3 نشان از تاثیر آبگیری بر منطقه داشت و وجود شبکه لرزه نگاری تنها ابزار مانیتورینگ و مدیریت این پدیده بسیار مهم بود. در این پروژه از تجهیزات سنسور کوتاه دوره ی یک هرتز و ثبات های رقمیِ 16 بیت استفاده شد. این نسلِ رکوردر لرزه ای طی پروژه های بعدیِ لرزه نگار پارسیان به تجهیزات ثبتِ 24 بیت ارتقا یافت.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه كارون 4

پروژه سد و نیروگاهِ «کارون 4»، در استان چهارمحال و بختیاری، 180 کیلومتری جنوب غربی شهرکرد واقع شده است. اين سد با ارتفاع 235 متر از پي، در حال حاضر (1391) بلند ترين سد ساخته شده در كشور است که حجم مخزن آن 2/2 ميليارد متر مكعب ميباشد.
شبکه لرزه نگاری 5 ایستگاهه ی پروژه کارون 4 که در سال 1384، طراحی، نصب و راه اندازی شد، از پروژه های بسیار موفق لرزه نگار پارسیان بوده است. نزدیکی دو شبکه کارون 3 و 4 سبب شد که یک ایستگاه در هر شبکه، داده های خود را در اختیار شبکه دیگر قرار داده و هر دو شبکه با شش ایستگاه مدیریت شوند. مانیتورینگ خرد لرزه خیزی منطقه در زمان آبگیری، یک ابزار مدیریتی تاثیر گذار و اطمینان بخش در کنترل نرخ افزایش و کاهش حجم مخزن و تراز آب بوده است.
شبکه ی کارون 4 با ثبات های 16 بیتی و سنسورهای کوتاه دوره ی 1 هرتز آغاز به کار کرد و چند سال بعد دستگاهها با دیجیتایزرهای 24 بیتِ لرزه نگار پارسیان ارتقاء یافت که بعد از 10 سال، به خوبی توسط خود کارفرما در حال بهره برداری است.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه خرسان 3

سد «خرسان3» بر روی رودخانه خرسان و در بالادست سدهای خرسان2 و خرسان1 ایجاد خواهد شد. ساختگاه سد در استان چهار محال بختیاری در دامنه شمال شرقی کوه‌های زاگرس چین خورده در فاصله تقریبی 50 کیلومتری از شهرستان لردگان واقع شده است. سد و نیروگاه خرسان 3، سد بتنی دو قوسی نازک با ارتفاع 195متر و حجم بتن یک میلیون متر مکعب برای بدنه سد، حجم مخزن بالغ بر 1158 میلیون متر مکعب و•ظرفیت چهار واحد توربین فرانسیس قائم با مجموع ظرفیت 410 مگاوات می باشد.
طی چند مرحله مطالعه دفتری و میدانی و بازدیدهای مختلف از منطقه طرح و همچنین برداشت داده های نوفه¬ی زمینه، 13 نقطه به عنوان نامزدهای احتمالی مدنظر قرار گرفته و با انجام مطالعات دستگاهی در یک جمعبندی از میان این نقاط، 9 نقطه که هندسه¬ی بهینه ای برای شبکه لرزه نگاری به دست میدهد پیشنهاد شده است.
فاز اول شبكه لرزه نگاري سد خرسان 3 مشتمل بر 6 ايستگاه طراحي شده بود که در فاز مطالعات تكميليِ اين پروژه توسط شركت لرزه نگار پارسيان به 9 ایستگاه افزایش یافت تا پوشش دقیق و مناسبی از دریاچه و مناطق گسلی اطراف داشته باشد.


لرزه نگار پارسیان

شبکه مانیتورینگ گسل شمال تهران

حضور گسلهای بسیار مهم در تهران، با توان لرزه خیزی تاریخی ِ بسیار قابل توجه و اهمیت سیاسی-اقتصادی ِ امروز آن، در کنار جمعیت آن سبب شده که یک نگرانی ِ دائمی از بحث رخداد زلزله در این استان وجود داشته باشد. «گسل شمال تهران» با طول تقریبی 95 کیلومتر رفتار لرزه ای قابل توجهی از خود نشان نمی دهد و همین سبب عدم شناخت کافی از این گسل شده است.
براي بررسيِ دقت بالا از فعاليت گسل شمال تهران در سال 86 شبكه اي مشتمل بر 14 ايستگاه به سفارش مركز تحقيقات ساختمان و مسكن توسط شرکت لرزه نگار پارسیان طراحی و راه اندازی گردید و تا سال 87 تمامي ریز رخدادهاي اين گسل ثبت و مورد پردازش و تحلیل قرار گرفت که نهایتا به شناخت بسیار دقیق تری از گسل منجر شد. لرزه خیزی بسیار پایین منطقه توسط شبکه مذکور نیز مورد تایید قرار گرفته و در حالی که شبکه بسیاری از زلزله های خارج از محدوده تهران را ثبت کرده اما در محدوده ی داخلیِ تهران و در اطراف گسل شمال تهران تعداد زلزله های بسیاری کمی به ثبت رسیده است.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه رودبار-لرستان

سد «رودبار-لرستان» بر روي رودخانه رودبار (از سرشاخه‌هاي شرقی حوزه آبگیر رودخانه دز) و در فاصله حدود 100 كيلومتري جنوب شهرستان اليگودرز در استان لرستان واقع گردیده است.
پیاده سازیِ شبکه لرزه نگاری 7 ایستگاهه به منظور مطالعات خرد لرزه خیزیِ پیش، حین و پس از آبگیری مد نظر بوده که توسط لرزه نگار پارسیان صورت می پذیرد. این شبکه توانایی ثبت لرزه های بسیار کوچک را داشته و تصویر دقیقی از لرزه خیزی منطقه و لرزه خیزی ِ محتمل ِ القایی/چکانشی را هنگام آبگیری فراهم می آورد.
استفاده از تکنولوژی پیشرفته ی ارتباطِ مخابراتی ایستگاه با طراحیِ صورت گرفته بر روی دیجیتایزرهای لرزه نگار پارسیان این قابلیت را برای شبکه فراهم آورد که وضعیت شبکه با استفاده از سیم کارت تلفن همراه که بر روی دستگاه طراحی شده است قابل بررسی و تغییر و تنظیم باشد.
این کارکرد عملا قابلیت تله متری کردنِ شبکه بدون نیاز به تجهیزات ماهواره ای را داشته و بدون کمترین هزینه ای این قابلیت را در اختیار شبکه قرار می دهد. از آنجا که در حال حاضر پهنای باند شبکه مخابراتی گسترش مناسبی نیافته از این قابلیت تنها برای ارسال وضعیت دستگاه، معتبر بودن جی پی اس دستگاه، میزان حافظه ی باقیمانده ی دستگاه، وضعیت برق دستگاه و این قبیل گزارشات استفاده می شود. به زودی و طی سالهای آتی با اندکی ارتقا در شبکه مخابرات کشور این تجهیزِ لرزه نگار پارسیان قابلتی بدون رقابت به مشتریان خود ارائه خواهد داد و شبکه های غیر تله متری را با کمترین هزینه ی متصور به شبکه های تله متری تبدیل خواهد نمود.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه سردشت

سد سردشت در مرز تقریبی استان آذربایجان غربی و کردستان در شهرستان سردشت بنا خواهد شد. در سردشت سدی سنگريزه اي با هسته رسي به ارتفاع ۱۱۴ متر از بستر رودخانه پيش بيني شده است که دارای نیروگاه برق آبي به ميزان ۱۵۰ مگاوات است.
قرار گرفتن در منطقه ی مرزی و پوشش بخش مهمی از گپ آزیموتی زلزله نگاری در کشور می تواند به اهمیت این شبکه بیافزاید.
سد سردشت به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای با گسلهای متعدد و لرزه خیزی تاریخی و دستگاهیِ قابل توجه و نبود تجهیزات دستگاهی در نزدیکی خود از اهمیت بسیاری به منظور مانیتورینگ لرزه ای برخوردار است.
مراحل مطالعه ی سطح نوفه در این سد به منظور طراحی شبکه لرزه نگاری نیز توسط لرزه نگار پارسیان به اجرا در آمده است.
تامین تجهیزات شبکه لرزه نگاری این سد و نصب و راه اندازی آن بر عهده ی لرزه نگار پارسیان بوده که مشتمل بر 5 ایستگاهِ کوتاه دوره با دیجیتایزرهای 24 بیت می باشد.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه سیمره

رودخانه سیمره، از سر شاخه های اصلی کرخه است که طرح سد و نیروگاه بتنی دوقوسی «سیمره» با ارتفاع 180 متر از پی، طول تاج 202 متر و عرض تاج 6 متر برروی این رودخانه در استان ایلام اجرا شده است. دریاچه ای به طول 38 کیلومتر و وسعت 7000 هکتار و حجم 3/2 میلیارد مترمکعب و تولید سالانه 850 میلیون کیلوات ساعت برق از ثمرات این طرح می باشد.
شبكه لرزه نگاري سیمره در سال 1386 توسط لرزه نگار پارسیان، نصب و راه اندازي شد و تا كنون بهره برداري از آن بر عهده این شركت بوده است. شبكه اولیه 5 ایستگاهه و در ادامه به شش ایستگاه ارتقاء یافت. مطالعه لرزه خیزی پیش و پس از آبگیری از موارد بسیار جالب توجه در این پروژه بوده است.
نرخ لرزه خیزی بعد از آبگیری در این طرح به شدت افزایش یافته و در مراحل مختلف با افزایش و کاهش سطح آب پشت مخزن واکنش نشان می دهد. این مساله به وضوح در دوره های مختلف زمانی در این طرح قابل اندازه گیری و مشاهده بوده است.
این شبکه طی چندین سال کارکرد علاوه بر ثبت داده های مربوطه به لرزه خیزی القایی مخزن، داده هایِ جانبی بسیاری را نیز در خود ثبت کرده که مرجع خوبی برای مطالعات مختلف در منطقه به حساب می آید. ثبت طوفان های لرزه ای دهلران و مورموری در شعاع حدود 100 کیلومتری این شبکه در ایستگاههای مختلف سیمره نشان از کارکرد دقیق و همچنین نشان از امکان مکان یابی زلزله ها با دقتِ قابل قبول حتی در فواصل سه برابر شعاع شبکه خارج از شبکه دارد.
مقایسه رومرکز زلزله های خارج از شبکه با داده های شبکه های ملی نشان از دقت مناسب ثبت توسط سخت افزار و نرم افزار شبکه طرح سد سیمره و مکان یابیِ قابل قبول بر این اساس دارد. جا دارد که ذکر شود که این دقت برای داده های درون شبکه بسیار بالا بوده به گونه ای که مرجع اصلی در اعلام دقیقترین گزارش شبکه سد سیمره می باشد.
شکل زیر، نگاشت ثبت شده در دو شبکه ی سد سیمره و سد رودبار-لرستان از زلزله مورموری می باشد. خود این دو شبکه در فاصله بیش از 220 کیلومتر از هم قرار دارند. این شبکه ها علاوه بر کارکرد اصلی خود، لرزه خیزی القایی مخزن سد، توانایی ارائه ی خدمات لرزه خیزی برای مناطق دورتر در شهرستان و استان مربوطه و در یک نگاه کلان در منطقه ی مورد استفاده را دارند. این داده ها مبنای بسیاری مطالعات فنی قرار می گیرند که علاوه بر طرح هدف، در طرحهای دیگرِ حاضر در منطقه و یا پروژه هایِ آتی بسیار مفید واقع خواهند شد.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه تلمبه-ذخیره ای سیاه بیشه

ساختگاه طرح سد و نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای «سیاه بیشه» در 125 کیلومتری شمال تهران (در جاده چالوس) واقع شده است. اين طرح اولین نیروگاه تلمبه-ذخیره‌ای ایران بوده و ظرفيت تولید انرژی برق ‌‌آبی آن 1040 مگاوات است.
شبكه لرزه نگاري طرح سياه بيشه با 5 ایستگاه در سال 1386 نصب و راه اندازي شد و تا كنون بهره برداري از آن بر عهده شركت لرزه نگار پارسيان بوده است. حضور دو دریاچه ی بالا و پایین و روند پر و تخلیه کردن آنها به دلیل ماهیت تلمبه-ذخیره ای بودن سد، از علل مهم تاثیر گذاری بر لرزه خیزی منطقه است. تعداد کم ایستگاههای لرزه نگاری کشوری و اهمیت لرزه خیزی بسیار بالای ایران سبب تشدید اهمیت کارکرد شبکه های محلی میشود.


لرزه نگار پارسیان

شبکه لرزه نگاری طرح سد مخزنی زيردان

سد مخزنیِ «زيردان» در 140 كيلومتري شمال شهر چابهار بر روي رودخانه كاجو و در جنوب شهر قصر قند قرار دارد. ارتفاي اين سد حدود 65 متر، طول تاج آن 350 متر و حجم اوليه مخزنی معادل 207 ميليون متر مكعب دارد.
شبكه لرزه نگاري سد زيردان مشتمل بر 5 ايستگاه به منظور مطالعات لرزه ای در اطراف ساختگاه زیردان، طراحی و راه اندازی گردید که تنها ابزارِ ممکن جهت به دست آوردن تصویر مناسب از لرزه خیزی منطقه بوده است. شبکه لرزه نگاری طرح زیردان به عنوان تنها شبکه لرزه نگاری در منطقه ای که تا کنون مطالعات دستگاهی در آن بسیار کم بوده است ابزاری قدرتمند در شناخت دقیق تر این منطقه است.
اتاقک و تجهیزات ایستگاههای لرزه نگاری شبکه لرزه نگاری محلی زیردان. تامین برق ایستگاه توسط سلول خورشیدی تعبیه شده در بالای ایستگاه تامین میگردد.
شبکه ی لرزه نگاری سد زیردان، نزدیکترین ایستگاهها به بزرگترین زلزله نیم قرن اخیر در کشور با بزرگای 5/7 در منطقه ی سراوان بوده اند که رکوردهای بسیار با کیفیتی از این زلزله و بسیاری از پس لرزه های آن در شبکه لرزه نگاری طرح سد و نیروگاه زیردان ثبت شده است.
(این زلزله همچنین در دیگر ایستگاههای شبکه های متعددی که در سراسر کشور با فواصل چند صد کیلومتری از مرکز زلزله توسط لرزه نگار پارسیان برای طرحهای مختلف عمرانی کشور راه اندازی شده و در اختیار کارفرماههای مختلف بود نیز به خوبی ثبت شده است.


وب سایت | ایمیل| دورنگار | 
 

اطلاعات تماس

  • » تلفن: 86095042-021
  • » دورنگار: 86093983-021
  • موبایل: 09121384868
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • www.geopersian.com